
Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń urządzeń i sprzętu
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń urządzeń i sprzętu, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie - ze względu na to, że sprząta się wszędzie, lecz w szczególności - hurtownie, sklepy, kioski.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń urządzeń i sprzętu/i> powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
czyszczenie powierzchni,czyszczenie urządzeń,czyszczenie sprzętu,higiena w pracy,czysta praca,bezpieczeństwo i higiena pracy,mycie,dezynfekcja,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla ElektrykaGotowa instrukcja BHP dla Elektryka , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Elektryk . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wilkaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wilka , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie mięsnym, które używa wilka do rozdrabniania mięsa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Placówek handlowychGotowa instrukcja BHP dla placówek handlowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie handlowych. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi szlifierkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie używana jest szlifierka. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi oklejarki płyt wiórowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi oklejarki płyt wiórowych , powinna znajdować się np. w zakładach stolarskich, które wykorzystują oklejarkę do produkcji. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP w laboratoriumGotowa Instrukcja BHP w laboratorium , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie prowadzone są prace laboratoryjne - związane z próbkami chemicznymi. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wózka akumulatorowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wózka akumulatorowego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wózek akumulatorowy - np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy pracach na wysokościGotowa Instrukcja BHP przy pracach na wysokości , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie prace prowadzone są na wysokościach, np. firmy budowlane, remontowe, itp. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie mięsnym gdzie używana jest maszynka do mięsa. |
Zobacz | Pobierz |